Bedrijfslevenorganisaties hekelen intimidatie gezagsdragers
14 Aug, 02:56
foto
De bedrijfslevenorganisaties en de bij hen aangesloten leden hebben een persstatement uitgegeven over dreigende uitspraken gedaan afgelopen week door gezagsdragers.


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de ASFA/Alliantie, de Amerikaanse Kamer van Koophandel voor Suriname, het Suriname Business Forum, en de bij deze organisaties aangesloten leden/stakeholders reageren in een verklaring op bedreigende uitspraken van gezagsdragers. Zonder hen bij naam te noemen, gaan ze in op gevolgen van uitspraken gedaan door vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.

"Als maatschappelijk middenveld en inclusieve burgers van Suriname streven wij naar een vrije, veilige en rechtvaardige samenleving met waarden als rechtvaardigheid, inclusiviteit, vrijheid (van meningsuiting) en duurzaamheid. Samenbouwen aan een toekomst waarin elke Surinamer trots kan zijn op welvaart en welzijn, gebaseerd op fundamentele normen, is cruciaal.

Dit vereist een betrouwbare overheid die de burger beschermt tegen criminaliteit, willekeur en machtsmisbruik. Het noodzaakt eveneens goed bestuur, zekerheid van basisbehoeften, werkgelegenheid, waarde-creatie, vergroening en samenwerking. Een aantrekkelijk en voorspelbaar investeringsklimaat is een belangrijke pijler en een randvoorwaarde voor het herstel van de aangetaste reputatie van Suriname, stimulering van de economische groei en de welvaart en het welzijn van de Surinaamse burger. Een gezond investeringsklimaat draagt immers bij aan het beantwoorden van belangrijke maatschappelijke vraagstukken.

Laten wij gezamenlijk bouwen aan een welvarend en duurzaam Suriname voor huidige en toekomstige generaties. Wij doen een beroep op de daartoe bevoegde autoriteiten en/of organen dit onfatsoenlijk gedrag van onze gezagsdragers zoals vorige week tentoongespreid te veroordelen en daar waar mogelijk te corrigeren en er alles aan te doen om herhaling te voorkomen.

Wij vertrouwen erop dat u, als regering en DNA, deze boodschap met de ernst en urgentie behandelt die zij verdient. Onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is om Suriname te leiden naar voorspoed, stabiliteit en gerechtigheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May