Werkgroep moet investeerders aantrekken voor Bakhuis
12 Aug, 12:54
foto
President Chan Santokhi wil de Bakhuis bauxietreserves in ontwikkeling brengen. De presidentiële werkgroep moet investeerders aantrekken. (Foto: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi heeft een werkgroep ingesteld om investeringen te realiseren voor de ontwikkeling van de West-Suriname Bakhuis bauxietreserves. Zij zal zich bezighouden met de ontwikkeling van de bauxiet reserves in West Suriname, vooropgesteld dat het maximale nut uit deze reserves verkregen wordt. De groep onder leiding van Amrish Lachman, is voor een periode van 9 maanden ingesteld en bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Openbare Werken, en Ruimtelijke Ordening en Milieu en separate specialisten.

Lachman laat optekenen dat er een traject moet worden afgelopen op zoek naar investeerders. Het ministerie van OW heeft zitting in de commissie vanwege de ervaring die het heeft in het aantrekken van internationale partners voor grootschalige infrastructurele werken. Het ministerie van ROM is voorzitter van het clusterteam van ministers bij zaken die te maken hebben met de stuurgroep Alcoa-Suralco.

“Er is weinig tijd en heel veel te doen”, stelt Lachman tegenover de Communicatiedienst Suriname. “Gelukkig is er al heel wat informatie beschikbaar vanuit bijvoorbeeld de laatste onderzoekingen door Billiton in 2006-2007, alleen zijn de tijden wat veranderd”, meent Lachman. Hij laat doorschemeren dat de inzichten van de huidige regering erop zijn gericht om de carbon negatieve status van Suriname te behouden. “Dit alles moet in overweging worden genomen zodat er een uitgebalanceerd concept wordt gecreëerd welke kan worden voorgehouden aan investeerders”, legt de voorzitter van de presidentiële werkgroep uit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May