Brunswijk is 'relax' over benoeming van Paragsingh tot pg
10 Aug, 00:01
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk deelt mee dat de president schriftelijk zal antwoorden op vragen over benoeming van de pg.


Diverse Assembleeleden hebben vragen gesteld aan de regering over perikelen rond de definitieve benoeming van waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh. Duidelijk is gebleken dat de ABOP/PL hier niet eens mee is. Ministers hebben tijdens dit agendapunt de vergadering van de regeringsraad onder leiding van president Chan Santokhi, verlaten. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deelde dinsdag in De Nationale Assemblee mee dat de president hem heeft gezegd dat hij de vragen over de pg schriftelijk zal beantwoorden. Hier was het parlement duidelijk niet mee eens. Brunswijk deed zich af met "dat heeft de president mij gevraagd om mee te delen". Hij zelf is 'relax' over de benoeming.

Brunswijk heeft in gesprek met journalisten (Apintie en Trishul) meegedeeld dat hij geen problemen heeft met de benoeming van de pg. Hij heeft kennisgenomen van de heisa in de samenleving. "Wat mensen denken is niet wat meneer Brunswijk denkt", legde de vp uit. Hij voerde aan dat "wij in Suriname leven. Ik kijk niet naar etniciteit". Een Surinamer moet het werk kunnen doen. Uiteindelijk bepaalt de Almachtige als mevrouw Paragsingh daar zit. Het doet Brunswijk niks". Zij heeft jarenlang ervaring. Op een vraag over motie van wantrouwen en de regering staat op springen, antwoordde Brunswijk "ik ben relax".

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft ook na protesten van Assembleeleden over schriftelijk beantwoorden van vragen door de regering, gesteld dat dit niet de bedoeling is. Na evaluatie zal het vragenuurtje anders worden ingericht. Er zal niet meer weken gedaan worden over antwoorden op vragen die worden gesteld. Vaak gaat het om actuele vraagstukken. Voortaan zullen de ministers dezelfde dag moeten antwoorden.

Op verschillende vragen hebben Assembleeleden geen antwoorden gekregen. Een deel is schriftelijk beantwoord, terwijl de vragen in het openbaar zijn gesteld. Hierdoor kan het publiek geen kennis nemen van de antwoorden op de vragen die zijn gesteld. Bovendien werd erop gewezen dat er geen genoegen genomen hoeft te worden met schriftelijke antwoorden. Er moet reactie mogelijk zijn.

De vp merkte op dat hij het ook niet correct vindt dat vragen niet worden beantwoord. Ministers zeggen dat ze geen vragen hebben. Hij wilde een lijst hebben van de vragen die gesteld zijn, zodat de ministers alsnog een antwoord kunnen geven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May