Boetes 5 Arbeidswetten aangepast aan de tijd
02 Aug, 06:51
foto
De wijziging van de Arbeidswetten worden met algemene 39 stemmen aangenomen door De Nationale Assemblee.


De Nationale Assemblee heeft vijf Arbeidswetten aangepast gisteren. De boetes in de wetten zijn aangepast aan de tijd. Er zijn zeven wetswijzigingen ingediend, maar door een fout in de convocatie zijn twee ontwerpwetten niet op de agenda geplaatst. De wetswijzigingen zijn aangenomen met 39 algemene stemmen.

De vergadering waarin de regering de vragen die gesteld zijn tijdens 'het vragenuurtje' de de vorige maand, is gisteren niet gehouden. Er waren weinig ministers aanwezig om in te kunnen gaan op de vragen. Assembleevoorzitter Marinus Bee zegt aan Starnieuws dat die vergadering donderdag wordt gehouden. NDP-fractieleider Rabin Parmessar vindt echter dat de regering De Nationale Assemblee niet serieus neemt.

De boetes in de Arbeidsgeschillenwet, Arbeidswet, Ongevallenregeling, Vacantiewet en Veiligheidswet zijn aangepast aan de tijd. Verschillende Assembleeleden wezen erop dat het belangrijk is dat de wetten worden gehandhaafd. Er schort nog veel aan de controle. Er is behoefte om Arbeidswetten integraal te wijzigen, waardoor diepgaand ingegaan kan worden op verschillende arbeidsvraagstukken. Een aantal zaken is aangekaart door volksvertegenwoordigers, maar hierop is er geen antwoord gegeven door minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Hij hield zich aan de technische wijziging van de wet.

De bewindsman kreeg de steun van het totale college om de wetswijzigingen door te voeren en deze in overeenstemming te brengen met de tijdgeest. De commissie van rapporteurs bestond uit Harriët Ramdien (voorzitter/VHP), Soewarto Moestadja (NDP), Ramon Koedemoesoe (ABOP/PL), Patrick Kensenhuis (NDP), Henk Aviankoi (VHP), Joan Wielzen (NDP) en Radjendrekoemar Debie (VHP).


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May