Jubithana: Onderzoek zal uitwijzen of er fraude is bij NVB
31 Jul, 08:40
foto
Minister Albert Jubithana van TCT


Indien er daadwerkelijk sprake is van fraude bij het Nationale Vervoersbedrijf Suriname (NVB) zal dit wel onderzocht worden. Dit zegt Albert Jubithana, minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) tegenover Starnieuws. Afgelopen donderdag heeft de fractieleider van de VHP, Asis Gajadien, in De Nationale Assemblee gezegd dat er een grootschalig corruptieschandaal plaatsvindt bij het busbedrijf. Deze zaak zou groter zijn dan de corruptieve praktijken bij de afdeling Schoolbusvervoer bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Jubithana laat optekenen dat hij reeds de openstaande jaarrekeningen van de NVB heeft laten opvragen waarna hij in conclaaf zal treden met de raad van commissarissen. Vervolgens legt hij uit dat de bestedingen van de subsidies ook door het ministerie gecontroleerd zullen worden, voordat er vervolgstappen genomen zullen worden.

Hoewel de uitspraak is gedaan in DNA en het vaak bekend staat dat daar het politieke steekspel wordt gespeeld, zal hij het advies van Gajadien niet in de wind slaan. De parlementariër adviseerde Onderwijsminister Ori om zijn collega minister van TCT aan te geven hoe hij de corruptieve gedragingen heeft kunnen ontdekken en die verder in kaart heeft gebracht. Volgens Jubithana is hij van plan om de feitelijkheden goed te kunnen onderscheiden van meningen. 

De bewindsman onderstreept dat indien er sprake zou zijn van fraude of corruptieve handelingen, hij de zaak verder zal laten onderzoeken. De dochter van vicepresident Ronnie Brunswijk, Fariyal Renfrum, is directeur van NVB. Zij wil niet reageren op de aantijging van Gajadien en verwees naar minister Jubithana die zijn portefeuille ter beschikking heeft gesteld van president Chan Santokhi. De minister zal na een gesprek met de president aanblijven tot eind augustus. Jubithana zegt dat directeuren hun verantwoordelijkheid ook moeten kennen en zaken niet moeten doorschuiven naar de minister.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May