Politiebureau en brandweerkazerne geopend in Moengo
29 Jul, 06:39
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en president Chan Santokhi drukken elkaar de hand bij de opening van het nieuwe politiebureau annex brandweerkazerne te Moengo. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft aangekondigd dat er in alle districten een aanvang gemaakt zal worden met het afbouwen van staatsgebouwen; hij gaf aan dat duurzaamheid hierbij een belangrijk aspect is. Santokhi sprak donderdag bij de opening van het nieuwe politiebureau annex brandweerkazerne te Moengo.

De opening van de gebouwen was in het kader van toekomstige ontwikkelingen op het gebied van veiligheid voor zowel het grensgebied als voor de burgers. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) en Korpschef Ruben Kensen.

In zijn toespraak benadrukte Santokhi dat het veiligheidsbeleid van de regering landelijk is. Met de oplevering van een politie- en brandweerpost en dienstwoningen in het district Marowijne, is er hieraan een start gemaakt. “Het gaat om duurzame gebouwen, waarop we zuinig moeten zijn. Met dit project is ook een stap gezet richting toekomstige ontwikkelingen, op het gebied van goud, hout, de haven en het toerisme”.

De Communicatie Dienst Suriname (CDS) schrijft in een persbericht dat de president de bewoners van Moengo opriep om hetgeen bereikt is, te blijven koesteren.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May