Vergoeding assistent-artsen eindelijk rechtgetrokken
28 Jul, 12:49
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


Per eind augustus wordt de vergoeding van assistent-artsen eindelijk rechtgetrokken. Het gaat om medische studenten die in hun 7e jaar zijn en stage lopen ter afronding van hun studie. Zij ontvangen een vergoeding van slechts SRD 1.715 per maand. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelde gisteren in De Nationale Assemblee mee dat ze voortaan SRD 10.000 per maand zullen ontvangen.

Deze kwestie was aangezwengeld door Assembleelid Sidik Moertabat (VHP). Hij benadrukte dat het absoluut niet kan dat assistent-artsen zo slecht gewaardeerd worden. Ramadhin deelde mee dat het inderdaad om een onsmakelijke situatie gaat. Het is niet gangbaar dat zulke lage bedragen worden uitbetaald.

Het probleem gaat terug naar 2009 toen Fiso geïntroduceerd werd. Deze groep is niet meegenomen in het systeem. De assistent-artsen bleven de lage vergoeding ontvangen. Deze kwestie is eerder onder de aandacht gebracht van de minister. Hij deelde mee dat samen met een groep assistent-artsen de vergoeding is aangepakt. In juni heeft de Raad van Ministers de vergoeding aangepast. Er is al een missive hierover. De nieuwe lonen worden eind augustus uitbetaald.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May