Magere beantwoording vragen door de regering
28 Jul, 00:57
foto
Minister Krishna Mathoera, regeringscoördinator, aan het woord donderdag in De Nationale Assemblee.


Diverse Assembleeleden, onder wie Melvin Bouva en Stephen Tsang (NDP), stelden dat de antwoorden van de regering op de vele indringende vragen die gesteld zijn, 'magertjes' is. Nadat een aantal ministers aan het woord is gekomen gisteren, somden Assembleeleden tal van vragen op die niet beantwoord zijn. Ook leden van de coalitie klaagden erover dat ze geen antwoord krijgen op belangrijke vragen. De regering zal dinsdag alsnog antwoord geven op de onbeantwoorde vragen.

Mahinder Jogi (VHP) heeft geen antwoord gekregen op de vraag waarom de waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh nog niet officieel in die functie is benoemd, terwijl het Hof van Justitie reeds een positief advies heeft uitgebracht. VHP-fractieleider Asis Gajadien kreeg ook geen antwoord op de felle kritiek die hij geleverd heeft op de monetaire autoriteiten die doorgaan met de Open Markt Operaties. Gajadien stelde dat het volk wordt bestolen hierdoor.

Tsang herhaalde zes vragen waarop hij geen antwoord heeft gekregen. Hij wil onder andere weten wat er met de bondholders van Oppenheimer is afgesproken. Hij vroeg om transparantie. Ook over de diepzeehaven in Nickerie zijn de antwoorden uitgebleven. Tsang voerde aan dat hij diverse vragen mondeling en schriftelijk heeft gesteld, maar de antwoorden komen maar niet. Op de vragen over de brug over Corantijnrivier is niet ingegaan, omdat daarover een speciale vergadering zal worden gehouden.

Fractiegenoot Ebu Jones merkte op dat er ook geen antwoord is gekomen over de reshuffling die is aangekondigd. Vicepresident tevens ABOP-voorzitter verklaarde eerder tegenover journalisten dat hij de namen al doorgegeven heeft van de ministers van zijn partij die hij wil vervangen. Hij is helemaal ready, maar de VHP is volgens hem nog niet zover. De president zei gisteren dat de regering nog bezig is met evaluatie en of de huidige ministers in staat zijn het programma voor de komende twee jaar uit te voeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May