Abiamofo geeft uitleg over boren waterbronnen Nickerie
28 Jul, 06:44
foto
Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen


Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen weerspreekt de felle kritiek die vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Dew Sharman, had geleverd op het boren van waterbronnen in Henar, Nickerie. De bewoners wachten al bijkans twee jaar op water. Volgens Sharman is de gunning van de werkzaamheden niet correct geweest. Abiamofo ging diepgaand in op de problemen die zijn ondervonden.

De minister legde uit dat in 2021 in korte tijd twee waterbronnen uitvielen. Er is toen snel actie ondernomen en een openbare aanbesteding gehouden. Vier bedrijven hebben een bestek gekocht, maar niemand heeft ingeschreven. Er is contact opgenomen met de bedrijven. Uit de gesprekken bleek dat er geen equipment was om 300 meter te kunnen graven. Dat is nodig in Henar en Paradise. Op andere plekken kan al water aangetroffen worden op een diepte van 30 tot 35 meter. Ook de SWM had toen geen equipment om 300 meter te kunnen boren.

De mensen van Henar bleven aandringen op water. Er is toen verder navraag gedaan volgens de minister, over wie zou kunnen helpen. De toenmalige directeur van SWM, Marlon Oosterling, kwam met het voorstel om Kuldipsingh NV te vragen om de boringen te verrichten. Dit bedrijf is ook de aannemer van Staatsolie, die ook alle medewerking heeft verleend. Abiamofo legde uit dat Kuldipsingh is verzocht om de boringen te verrichten en niet zoals gesteld door Sharman. Op 11 juli is het startsein gegeven voor de boring. De verwachting is dat eind september de oplevering plaatsvindt.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May