Subsidiebedragen sociale instellingen verhoogd
27 Jul, 11:29
foto
Minister Uraiqit Ramsaran in de vergadering van de regering. (Foto: Sozavo)


De regering heeft besloten de subsidietarieven voor sociale instellingen te verhogen. Het nieuwe subsidietarief voor kind en bewoner gerelateerde zorg zal worden verhoogd van SRD 27 naar SRD 70 per dag. Daarnaast zal het subsidietarief voor exploitatie gerelateerde kosten stijgen van SRD 37 naar SRD 85 per personeelslid per dag. Deze verhogingen treden in werking vanaf 1 januari 2023. 

Deze verhogingen zullen aanzienlijke verbeteringen brengen in de dienstverlening aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hij noemt de goedkeuring van belangrijke sociale verhogingen en een baanbrekende koopkrachtversterking een mijlpaal die een tastbaar resultaat is voor de gehele bevolking.

Verder is ook goedkeuring voor de invoering van een koopkrachtversterking voor seniorenburgers, meldt het ministerie. Vanaf 1 augustus 2023 zullen alle seniorenburgers die momenteel de SRD 1.800 koopkrachtversterking niet ontvangen, recht hebben op deze financiële ondersteuning. Met deze maatregel wil de regering de lasten voor de meest kwetsbare groepen verlichten en hen helpen een waardig en zorgeloos leven te leiden.

Ramsaran benadrukt dat het Sociaal Programma, dat uitgevoerd wordt vanaf 31 januari 2023, de basis zal vormen voor deze koopkrachtversterking. Het programma zal tussen de 40.000 - 60.000 huishoudens een koopkrachtversterking van SRD 1.800 per maand bieden en zal zeven essentiële goederen en diensten subsidiëren, waaronder brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal erop toezien dat er rechtvaardige en gelijke toegang is tot de koopkrachtversterking voor alle burgers die hier recht op hebben.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May