Guyana: Vorige week meer dan 300 mensen besmet met dengue
24 Jul, 16:47
foto
In heel Latijns-Amerika nemen de gevallen van dengue toe door het warmere klimaat.


Buurland Guyana registreerde vorige week, net als veel andere landen in Zuid-Amerika, een substantiële toename van het aantal personen met knokkelkoorts. De Guyanese minister van Volksgezondheid, Frank Anthony, dringt er bij mensen op aan de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om zichzelf te beschermen.

"In de afgelopen week hebben we 317 positieve gevallen geregistreerd in heel Guyana”, vertelde Anthony zondag aan de News Room.

Ter vergelijking: op basis van lokale gegevens worstelt Guyana wekelijks met gemiddeld ongeveer 80 gevallen. Een meerderheid van die gevallen wordt geregistreerd in de regio's twee, drie, vier en vijf.

Maar Anthony wees erop dat in heel Zuid-Amerika een toename is waargenomen van het aantal mensen dat door dengue is getroffen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde vorige week dat gevallen van knokkelkoorts dit jaar recordhoogtes kunnen bereiken, deels als gevolg van de opwarming van de aarde, die gunstigere omstandigheden biedt voor dengue-verspreidende muggen, de aedes-soort.

De WHO zegt dat gerapporteerde gevallen van de ziekte, die koorts en spierpijn veroorzaakt, slechts een fractie vertegenwoordigen van het totale aantal wereldwijde infecties, aangezien de meeste gevallen asymptomatisch zijn. Het is dodelijk bij minder dan 1% van de mensen.

Vanwege deze zorgen adviseerde de minister van Volksgezondheid mensen om stilstaand water te vermijden en broedplaatsen voor muggen te vernietigen.

Hij verzekerde de burgers ook dat de lokale autoriteiten de capaciteit hebben om met gehospitaliseerde patiënten om te gaan. Hij zei al dat het dagelijkse toezicht is verhoogd, dat er 15.000 testkits zijn afgeleverd in alle regio's en dat er nieuwe richtlijnen voor behandeling en presentatie zijn bijgewerkt.

Als aanvullende tests nodig zijn, zei Anthony dat monsters naar het National Public Health Reference Laboratory en de vice-kanselier kunnen worden gestuurd.

De minister van Volksgezondheid zei ook dat mistoefeningen aan de gang zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May