ABOP: Sasi Sura brengt ons bij elkaar
21 Jul, 14:55
foto


Sasi Sura ook wel bekend als het Javaans Nieuwjaar is de start van de Heilige Vastenmaand van de Javanisten. De Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP)  is van mening dat een dag als vandaag ons als samenleving bij elkaar brengt. Het begint allemaal met de dankdienst om deze maand in te luiden.

De Almachtige aanroepen bij al het goede begin, is niet alleen bij de Javanisten gebruikelijk, maar ook bij andere geloofovertuigingen is dit waarneembaar. Het zijn deze zaken die ons als samenleving steeds sterken en bij elkaar brengen. Deze principes moeten wij als Surinamers koesteren en niet laten vervagen in moeilijke tijden.
Op de eerste dag van deze heilige maand onthouden de Javanisten zich van voeding,  drank en genotsmiddelen. Dit geduremde 24 uur. Het gebed is deze maand de leidraad en wordt er ook gevast. Lichaam en geest worden op deze manier gereinigd.

Het sociaal leven en het gezin zijn belangrijke pijlers in het Javanisme. Gedurende Sasi Sura vooral, worden familieleden opgezocht. Het sociaal leven wordt behouden en onderhouden. Als ABOP zien wij dat het individualisme in de maatschappij toeneemt en men meer kijkt naar de eigen “Ik”. Het is juist goed om de pijlers van het Javanisme als voorbeeld te stellen, opdat dit ook zal bijdragen aan een betere samenleving.

Deze dag is vooral een dag van bezinning en het maken van een nieuw begin. Als ABOP wensen wij alle Javanisten, maar uiteraard de gehele gemeenschap een bezinningsvolle dag toe.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May