OM overlegt rapporten in strafzaak tegen Pakittow
19 Jul, 06:51
foto


In de strafzaak tegen Stephano 'Pakittow' Biervliet heeft officier van justitie Sardha Ramdajal enkele rapporten overgelegd, waar de verdediging zich over moet uitlaten op de volgende zitting. Kantonrechter Ishwardat Sonai heeft bepaald dat de behandeling van deze zaak op 14 augustus wordt voortgezet.

Biervliet heeft Benito Pick als raadsman aangetrokken, terwijl medeverdachte A. Ramharak wordt bijgestaan door Irwin Kanhai. Op 14 augustus wordt ook Bryan Isaacs, directeur Operaties KPS, gehoord, omdat hij tijdens de protestactie op 17 februari als coördinator de leiding had.

Volgens de aanklacht wordt Biervliet opruiing, poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling verweten. Tijdens de vorige zitting op 20 juni kwamen twee getuigen aan het woord. Ramharak werd gehoord als getuige tegen Biervliet, terwijl Q.H. werd gehoord als getuige tegen zowel Biervliet als Ramharak. Voorts had een functionaris van de digitale recherche beeldmateriaal getoond van wat zich heeft afgespeeld tijdens de protestactie.

Biervliet was eerder al in vrijheid gesteld. Via zijn raadsman tekende hij beroep aan tegen de verlenging van zijn aanhouding. Het Hof van Justitie besliste dat er geen dringende noodzaak was om Pakittow in detentie te houden, hoewel er een redelijk vermoeden van schuld bestond.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May