Nieuw huisvestingsplan voor Guyanezen die terugkeren uit Suriname
19 Jul, 08:51
foto
Passagiers die op weg zijn naar de veerverbinding tussen Moleson Creek en South Drain.


De Guyanese regering wil haar onderdanen die in Suriname wonen en die terug willen naar hun land tegemoet komen met huisvesting. Het Guyanese ministerie van Volkshuisvesting en Water wil daartoe graag een nieuw huisvestingsplan ontwikkelen in Moleson Creek, Regio Zes (Oost-Berbice-Corentijn).

Minister Collin Croal maakte dat maandag bekend tijdens een outreach-evenement in de regio. Daar zei hij dat verschillende Guyanezen die in Suriname wonen, belangstelling hebben getoond om naar huis terug te keren.

Dus benadrukte hij: "We kijken naar een gebied in Moleson Creek om te ontwikkelen als onderdeel van ons werkprogramma."

Berbicianen die op zoek zijn naar huisvestingsoplossingen moeten er  volgens de bewindsman ook kunnen wonen.

Verder merkte minister Croal op dat het gebied ook wordt ontwikkeld vanwege een verwachte toename van activiteit met de nieuwe Corantijn-rivierbrug die Guyana en Suriname zal verbinden.

Het ligt in de bedoeling om de brug over de Corantijnrivier te bouwen via een publiek-private samenwerking (PPS) en volgens het Design-Build-Finance-Operate-Maintain-model (DBFOM). Dit betekent dat de succesvolle aannemer van de joint venture verantwoordelijk zal zijn voor het definitieve ontwerp, de bouw, de financiering, de exploitatie en het onderhoud.

De China Harbor Engineering Company (CHEC), die werkte aan de uitbreiding van de Cheddi Jagan International Airport (CJIA), is een van de vijf bedrijven die op de shortlist staan om de Corantijnbrug te bouwen.

De uiteindelijke kosten worden bepaald door wat de bieder voorstelt in termen van de capaciteit van de brug. De werkelijke bouwkosten worden volgens de Guyanese media geschat op iets minder dan US$ 500 miljoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May