Seniorenburger beroofd van AOV-geld
17 Jul, 06:48
foto


Kenneth P. moet zich tegenover de rechter verantwoorden omdat hij op 22 maart dit jaar een AOV-er van zijn uitkering zou hebben beroofd. Dit voorval heeft zich voltrokken in Wanica.

Het slachtoffer heeft tijdens de behandeling van de rechtszaak verklaard dat hij de verdachte kent al vanaf die een kleine jongen was. Op die bewuste dag had hij zijn AOV van SRD 1.250 ontvangen en kocht hij enkele spullen met dat geld. Van dat bedrag was er nog SRD 600 over. Het geld bewaarde hij in zijn tas.

Toen hij de verdachte tegenkwam, haalde die een mes tevoorschijn, trok aan zijn tas en nam het geld eruit. Daarna maakte hij zich uit de voeten. De seniorenburger riep vervolgens de hulp in van een zekere Rasta, om de verdachte achterna te gaan en het geld terug te halen. Tijdens het getuigenverhoor wond de man zich zodanig op, dat hij op een gegeven moment over de verdachte zei: “A sapakara disi …”. De getuige werd meteen door kantonrechter Lydia Ravenberg tot de orde geroepen. De magistraat maakte hem duidelijk dat er in de zaal uitsluitend mensen aanwezig zijn.

De rechter vroeg de getuige vervolgens of hij zijn geld terug gekregen had. “Fu a smoko man disi?!” reageerde hij verontwaardigd. Toen de verdachte de gelegenheid kreeg om vragen te stellen aan de getuige, zei hij over het slachtoffer: “Hij jokt voor me, gewoon staat hij voor me te jokken.” Waarop de getuige antwoordde: “Wan fufurman tak ow furu? Mi no law meester!”

De zaak is uitgesteld naar 10 augustus met medebrenging van twee getuigen. De verdachte wordt bijgestaan door raadsvrouw Roweena Ghogli en de officier van justitie is Romeo Rampersad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May