Getuigen verschijnen niet door grote afstand binnenland
16 Jul, 09:21
foto


De grote afstanden in het binnenland maken het erg moeilijk voor getuigen om in de rechtszaal te verschijnen. De reis naar Paramaribo kost enorm veel geld, zeker gelet op de huidige financiële en economische situatie in het land.

Dit is gebleken tijdens de behandeling van een rechtszaak, waarbij de verdachte Josafath W. terecht staat. Twee getuigen zijn opgeroepen, maar geen van hen is verschenen omdat ze in het verre binnenland wonen. Raadsman Hermes Libretto vindt het echter cruciaal om het slachtoffer, dat tevens als getuige was opgeroepen, te horen.

Kantonrechter Lydia Ravenberg haalde uit het dossier dat het slachtoffer woont in een dorp waarvan niet bekend is om welk dorp het precies gaat. Hierop gaf de raadsman te kennen dat de benadeelde of op Guyaba of te Pikin Slee woont. Ook zei hij dat de politie van Atjoni wel in staat zou zijn om het slachtoffer te bereiken.

De rechter wil in deze zaak niet twee, maar drie getuigen horen. Zij wonen allemaal in het binnenland. Aan Officier van Justitie Romeo Rampersad gaf ze te kennen dat een verkeerde getuige is gedagvaard. Bovendien zijn van de derde getuige geen stukken te vinden in het dossier, wat inhoudt dat deze persoon niet is gedagvaard.

De magistraat vroeg de medewerking van de vervolgingsambtenaar om ervoor te zorgen dat alle drie getuigen naar Paramaribo kunnen worden gebracht. Zij heeft deze zaak uitgesteld naar 10 augustus.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May