Brunswijk wordt zaterdag gekroond tot koning
06 Jul, 12:49
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk wordt zaterdag in Moengo Tapoe gekroond als koning 'Afro Suriname Heritage'.


Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk wordt zaterdag gekroond tot King of Afro Suriname Heritage (koning van de Afro-Surinaams erfgoed). Officieel is zijn titel Zijne Koninklijke Majesteit van Afro Suriname. Met de bekroning komt de taak om de Afro-Surinamers te gaan verenigen met name de Marrons en de Creolen. Woordvoerder van de vicepresident/ABOP, Humphrey Dundas, bevestigt tegenover Starnieuws de bekroning die zal plaatsvinden zaterdag.

De kroning wordt in Moengo Tapoe gedaan door een comité van de Afrikan Royal Kingdoms, een collectief van traditionele Afrikaanse leiders die zich bezighouden met het behoud van de Afrikaanse culturen en tradities, in Afrika en overal in de wereld waar er nazaten zijn.

De organisatie meldt dat volgens hun bevindingen Brunswijk de kwaliteiten en waarden bezit om een volk te leiden naar welvaart en dat hij met zijn compassie, integriteit, zijn getoonde medeleven voor de zorgen van burgers uit andere groepen, hem respect en bewondering van allen heeft geoogst. "Therefore, it is an honor as well as a privilege to inform you all that he has been chosen to be crowned King of the Afro-Surinamese Heritage," deelt de organisatie mee.

Ondertussen nodigt Brunswijk in een video "alla buskondee sma, ala foto sisa nanga foto bala", uit om getuige te zijn van het grote moment zaterdag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May