NDP 36 jaar: Wil samen met volk werken aan betere toekomst
03 Jul, 10:38
foto
In Ocer vinden er renovatiewerkzaamheden plaats. Sommige ruimten worden heringericht.


De Nationale Democratische Partij (NDP) bestaat dinsdag 36 jaar. De partij ziet af van feestvieren en kiest ervoor om interactief met haar leden bezig te zijn. Morgenavond wordt een kadervergadering gehouden. De partij zal haar leden informeren over de interne partij activiteiten waaronder politieke trainingen en veldwerkzaamheden. NDP wil in aanloop naar de komende verkiezingen regelmatig met haar leden van gedachte wisselen. Volgens de partij maakt de regering dagelijks zoveel blunders, dat het lijkt op een afleidingsmanoeuvre om andere politieke partijen af te houden van partijactiviteiten. Burgers hebben het moeilijk en het land staat stil. Er is sprake van grote incompetentie van ‘s lands bestuurders, maar de NDP laat zich niet afleiden.

Op 3 juni werd de Centrale Verkiezingscommissie (CVC) ingesteld om het traject naar de verkiezingen voor te bereiden. Hiermee is het startsein gegeven voor alle verkiezingsactiviteiten. NDP-woordvoerder Ricardo Panka zegt dat de partij het liefst een massameeting had gehouden, maar vanwege organisatorische redenen is er gekozen voor het model van een kadermeeting. Het is elke dag een enorme drukte van vrijwilligers in het partijcentrum. Ook nieuwe leden melden zich aan, die tijdelijk buiten worden geregistreerd, omdat de lobby en de ruimte van de administratie een grote renovatie ondergaan. Ondanks de werkzaamheden zal de vergadering van dinsdag ongehinderd plaatsvinden, legt Panka uit.

Nog geen maand na de bemensing van de CVC vinden er diverse grote renovaties plaats in het partijcentrum van OCER. Bij het hoofdgebouw en op andere plaatsen op het terrein worden schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Er vindt ook een herinrichting van de verschillende faciliteiten plaats. Zo wordt er ook een ruime parkeergelegenheid op het terrein gecreëerd. De verschillende werkzaamheden gaan door tot 2024, zegt Panka. De kadervergadering van dinsdag zal geen last ondervinden van de werkzaamheden. Er worden vertegenwoordigers vanuit alle districten verwacht.

NDP regeringen hebben volgens Panka altijd gezorgd voor een goede balans tussen de sociale orde, de politiek-bestuurlijke orde, de educatieve orde, de economische orde en de milieu orde. "In minder dan drie jaren is de balans in het land volledig kapot geslagen door deze regering. Er zijn nieuwe sentimenten opgeroepen en oude spanningen zijn aangewakkerd. Surinamers worden getergd en hebben nooit onder zulke bittere omstandigheden moeten leven; het is ongeoorloofd in deze moderne tijd. "

De NDP werkt voor iedereen en eenieder krijgt de ruimte om in waardigheid te leven, te werken en te ondernemen, stelt de paarse woordvoerder. De NDP heeft op verschillende niveaus gewerkt voor Suriname en Surinamers. De fouten zijn niet uitgebleven. De NDP heeft geleerd uit haar fouten. De organisatie zal op gepaste manier omgaan met de leden die een scheve schaats rijden; ook zal de partij bij het verkrijgen van regeermacht er niet voor schromen om nadelige besluiten van deze regering terug te draaien.

"Na 36 jaar partijpolitiek is de NDP met vallen en opstaan de enige partij, die in staat is het land te leiden op een manier waarop de integriteit, waardigheid en ontwikkeling van land en volk voorop staan". De partij benadrukt dat het makkelijk is om de geschiedenis te beoordelen, te veroordelen of te bekritiseren, maar het blijkt weer eens dat deze regeringscombinatie niet in staat is een land te leiden. "Laten we onze onderlinge verschillen terzijde leggen en samen werken aan een waardig Suriname", zegt de NDP bij haar 36-jarig bestaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May