President: Kracht putten uit Ied-ul-Adha
29 Jun, 16:34
foto
president Chan Santokhi


Landgenoten broeders en zusters in het bijzonder onze moslimbroeders en zusters,
We vieren vandaag, het offerfeest, oftewel Ied-ul-Adha. Het offerfeest, wordt elk jaar gevierd, als afsluiting van de bedevaart, Hadj, naar Mekka. Voor moslims, is Ied-ul-Adha, een belangrijke gelegenheid, om dank te zeggen, voor de zegeningen, van de Schepper, en om Abrahams vertrouwen, in de liefhebbende Schepper, te gedenken.

Het is een dag, die wij doorgaans kennen, als een vreugdevolle viering. Deze bijzondere dag, is een tijd om het offer, de vastberadenheid, en de onwankelbare toewijding, aan de Schepper, te eren. Het biedt ons de kans, voor spiritualiteit, gebed en reflectie. Het is ook een tijd, voor liefdadigheid, en het helpen van degenen, die het minder hebben. Offeren betekent in de Islam, niet alleen de bereidwilligheid, om de aardse belangen, en begeerten op te offeren, omwille van de rechtschapenheid, maar ook de onderwerping, aan de wil van de Schepper. Door het offeren, wordt er een sterke, eeuwigdurende, en inspirerende traditie getoond, van ware levenskracht, van het geloof, de liefde, oprechtheid, gehoorzaamheid en nederigheid.

Beste mensen, als mens, moet je, je leven lang, offers brengen, ten behoeve van de samenleving, waarvan je deel uitmaakt. Ied-ul-Adha is een viering van opoffering, voor het algemeen welzijn, van familie en gemeenschap, en mededogen, en solidariteit, met de minsten onder ons. Het offerfeest, is een goede kans, om na te denken, over de offers, die wij als samenleving moeten brengen, om het land weer gezond te maken. De passie, om op te offeren, voor de natie, zal ons de kracht geven, om standvastig te blijven, in het licht van de vele uitdagingen, die in het verschiet liggen.

Door onze geest, van onderwerping, en opoffering, voor het juiste doel te houden, zullen we deze moeten richten, in het herstel van onze economie. Laten we er samen, de schouders onder zetten. Wij zijn de generatie, op wiens schouders, deze verantwoordelijkheid nu rust. Net als onze voorouders, moeten wij, ook een welvarend land achterlaten, voor de volgende generatie.

Laten we, in deze moeilijke tijd, waarin de samenleving, voor grote uitdagingen staat, kracht putten uit dit feest. Als president, heb ik er alle vertrouwen in, dat wij als land, deze uitdagingen zullen overwinnen. Als president, heb ik de overtuiging, en het vertrouwen, dat het offerfeest ons zal inspireren, om te werken, aan het bevorderen van de geest, van collectief welzijn, en welvaart van onze samenleving. Het gaat erom, dat je door alle opofferingen, een beter mens wordt, teneinde je dienstbaar te maken, voor land en volk. Als regering, streven wij naar welvaart, en welzijn van het volk.

Namens de regering en de first lady, wens ik de hele natie, maar in het bijzonder, onze moslimgemeenschap, een gezegende Eid Ul Adha toe, met veel spirituele kracht, zegen, reinheid en bescherming van de Schepper. 
Moge het gebed, en het offer, u verheffen tot een beter mens.

Ied Mubarak
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May