VHP: Nadenken over offers om land op goede spoor te krijgen
29 Jun, 12:38
foto


Ied-ul-Adha oftewel het offerfeest wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim (Abraham), die bereid was zijn zoon te offeren voor zijn Schepper. De Islam is gestoeld op vijf zuilen, waarvan de Hadj er één is. Eenmaal in zijn/haar leven moet de moslim die daartoe lichamelijk en financieel in staat is, een hadj ondernemen.

Het offerfeest moedigt moslims aan om de voorbeelden van profeet Abraham en Ismaël te volgen en bereid te zijn alles te doen wat de Schepper van hen verlangt. Moslims die het zich kunnen veroorloven, slachten op Ied-ul-Adha, een dier om de deugden van profeet Abraham en zijn familie te herdenken. Het vlees wordt verdeeld onder de armen, zieken en vrienden, als een feitelijk offer voor liefdadigheid.

Vertaald naar de dagelijkse praktijk betekent het: het betalen van de armenbelasting, je medemens helpen, goed zijn voor je buren, mensen in nood bijstaan. Kortom het gaat er niet alleen om een dier te offeren, maar het gaat er om dat je door alle opofferingen een beter mens wordt teneinde dienstbaar te zijn aan land en volk. Door het offeren wordt er een sterke, eeuwigdurende en inspirerende traditie getoond van ware levenskracht van jouw geloof, liefde, oprechtheid, gehoorzaamheid en nederigheid ten aanzien van Allah, dat moet het ultieme streven zijn van ieder mens.

We maken nu moeilijke tijden mee van een financieel-economische crisis in ons land. De crisis heeft een enorme impact op het leven van de samenleving. Maar de VHP is ervan overtuigd dat het offerfeest ons zal inspireren om te werken aan het bevorderen van welzijn en welvaart van onze samenleving. We staan voor grote uitdagingen, door hard te werken zullen we die uitdagingen overwinnen.

Onze economie moet weer gezond gemaakt worden. Het offerfeest is een goede kans om na te denken over de offers die wij moeten brengen om het land weer op het goede spoor te krijgen. Laten we samen een beter Suriname maken, laten we samen Suriname redden. De VHP brengt al 74 jaar offer voor land en volk. Zij zal de strijd blijven voeren voor welvaart en welzijn van het volk.

De VHP wenst de hele natie maar in het bijzonder onze moslim broeders en zusters een gezegende Ied-ul-Adha toe, met veel spirituele kracht, zegen, en bescherming van de Almachtige. Ied Mubarak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May