Verdachte pleegt verzet tegen politie bij aanhouding
27 Jun, 22:17
foto


De verdachte V.F. (55) is door de politie van het bureau Santodorp opgespoord en aangehouden. Hij heeft het opgelegde beschermingsbevel overtreden en deed het woonadres van zijn ex-vrouw in het politieressort aan. Daarbij heeft hij de vrouw met de dood bedreigd en gaf aan haar woning in brand te zullen steken. Bij zijn aanhouding heeft de man verzet gepleegd. Ook op het politiebureau is hij tekeer gegaan.

De verdachte is in de directe omgeving van het woonadres van de aangeefster, binnen dat gedeelte waarvoor het beschermingsbevel geldt, aangehouden. Hoewel de man tekeer ging is het de wetsdienaren gelukt hem in de boeien te slaan. Hij werd vervolgens ter afkoeling overgebracht naar het politiebureau, alwaar V.F. ook tekeer ging en een politieagent aanviel. Deze wetsdienaar heeft trappen aan zijn knieën moeten incasseren en heeft een gescheurd uniform hemd hiervan overgehouden.

De verdachte werd door de overige politieambtenaren overmeesterd en in de cel geplaatst. De politieman moest medisch worden behandeld en is verder verwezen naar de orthopeed. Tijdens het onderzoek van de politie is komen vast te staan dat V.F. in het verleden tijdens zijn aanhouding onder de Centrale Markt ook heeft gevochten met politieagenten en het uniform van één hunner had gescheurd.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is V.F. door de politie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May