Gerechtelijk vooronderzoek in zaak Carifesta XI
27 Jun, 02:55
foto


Het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) in de zaak Carifesta XI is eindelijk geopend. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het verzoek op 13 januari ingediend bij de rechter-commissaris (rc). Op 21 juni vond de opening van dit gvo plaats.
 
Tijdens het politioneel onderzoek in de zaak Carifesta XI zijn er personen verhoord, en het OM heeft gevorderd dat deze getuigen nader gehoord worden. Het onderzoek is gestart door de Anti-Corruptie Unit van het Korps Politie Suriname. Daarnaast zullen er financiële verslagen opgevraagd worden die verder geanalyseerd zullen worden door een speciaal onderzoeksteam, meldt het OM. 

Het OM heeft dit gvo aangevraagd omdat de rc wettelijk gezien meer bevoegdheden en mogelijkheden heeft om personen te horen. Deze bevoegdheden kunnen dwangmiddelen omvatten, zoals het opleggen van een verplichting tot getuigenis, het opleggen van een bevel tot medewerking of het gebruik van dwangmiddelen om personen te dwingen om informatie te verstrekken. Deze bevoegdheden zullen helpen bij het verzamelen van belangrijke informatie die relevant is voor het gvo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May