A 20: Suriname heeft vaders nodig!
18 Jun, 08:45
foto


Een vader is bijkans een onmisbare persoon in het leven van elk mens. Helaas moeten velen een vader ontberen in hun leven. Gelukkig zijn er mensen die de rol van vaderschap begrijpen en trachten te vervullen in Suriname alsook wereldwijd.  Alternatief 2020 hoopt dat wij op deze Vaderdag zullen beseffen dat wij een collectieve verantwoordelijkheid hebben als het gaat om Vaderschap in dit land.

Een vader is belangrijk
Uit tal van Amerikaanse onderzoeken wordt positieve betrokkenheid van de vader in het leven van kinderen in verband gebracht met onder andere:
1. Hogere academische prestaties van kinderen
2. Grotere school gereedheid; sterkere wiskundige en verbale vaardigheden;
3. Grotere emotionele zekerheid alsook een hoger gevoel van eigenwaarde;
4. Minder gedragsproblemen; en grotere sociale competentie dan gevonden bij kinderen die geen zorgzame, betrokken vaders hebben

Talrijke rigoureuze studies associëren de afwezigheid van vaders met negatieve effecten op het welzijn van hun kinderen. Studies hebben ook aangetoond dat kinderen van betrokken vaders vaak zelf ook betrokken ouders worden. Vaders zijn ook belangrijk voor meisjes. Een studie wees uit dat vrouwen die een betrokken vader in hun jeugd hadden, minder psychische problemen ondervonden als jongvolwassenen dan vrouwen die dat niet hadden.

Vaderschap onder druk
Suriname gaat momenteel door een zware  sociaal economische crisis  en gezinnen staan momenteel voor enorme uitdagingen. Te midden van deze crisis  weten wij dat de rol die vaders vervullen ook onder druk komt. Er zijn ouders die 2 tot 3 banen op na moeten houden hetgeen de kwaliteit van het gezinsleven aantast met name de relatie papa en kind.

Papa bedankt!
Alternatief 2020 wil vandaag alle vaders bedanken die ondanks de moeilijke sociaal economische malaise waarin het land verkeert zich toch goed kwijten van hun taak. Wij bedanken:
- Vaders in de verschillende gewapende korpsen  zoals de politie,  penitentiaire ambtenaren, militairen e.d. die hun leven inzetten om de natie en de burgers te beschermen.
- Vaders in de verpleging die hun zorgende taak met toewijding en inzet vervullen.
- Vaders in het onderwijs die als rolmodellen fungeren voor velen die zelf geen vaderlijke rolmodellen hebben.
- Vaders bij de overheid of het bedrijfsleven die naar eer en geweten zich kwijten van hun taak om de gemeenschap te dienen.
- Vaders in sport en buurtverenigingen die ondanks de moeilijke situatie in het land hun vrije tijd te willen gebruiken om andere een dienst te bewijzen.
- De ondernemende vaders.
- Niet te vergeten  de gepensioneerde vaders die hun bijdrage hebben geleverd voor land, volk en de komende generaties.

Wij kunnen zo doorgaan. Kortom alle vaders in Suriname willen wij bedanken voor hun belangrijke rol in de Surinaamse  gemeenschap.

Wij van A20 roepen alle vaders op om hun positieve rol van vaderschap te blijven vervullen, en vragen alle vaders die vanwege welke reden dan ook de rol van vaderschap niet adequaat vervullen om op te pakken.

A20 vraagt alle mannen in Suriname, wees een vader. Ware oprechte vaderschap is een zegen. Suriname heeft vaders nodig!

Het kan Anders, Wan Tra fas' dé!

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May