Pikin Saron: OM heeft na een maand nog geen obductierapport
10 Jun, 04:46
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) beschikt nog steeds niet over het obductierapport van de patholoog-anatoom over de doodsoorzaak van Ivanildo Dijksteel en Martinus Wolfjager. Zij zijn omgekomen op 2 mei in de omgeving van Pikin Saron en Bigi Poika. Het OM zegt in een persbericht de advocaten van de nabestaanden  hierover te hebben geïnformeerd op 6 juni. Het OM heeft reeds gerechtelijk vooronderzoek in deze zaak gevorderd.

De raadslieden Milton Castelen, Murwin Dubois en Antoon Karg, die de nabestaanden bijstaan zijn op de hoogte gesteld dat de afdeling Onderzoek Personeels Zaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname onder leiding van het OM een onderzoek verricht, om vast te stellen of het vuurwapengeweld dat is aangewend bij de aanhouding van deze verdachten (met het noodlottige gevolg) al dan niet  binnen de perken van de wet heeft plaatsgevonden. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

De advocaten werden ook geïnformeerd dat de patholoog-anatoom reeds obductie heeft verricht, maar dat de rapporten nog niet zijn ontvangen. Zodra deze zijn ontvangen, worden de advocaten op de hoogte gesteld over de doodsoorzaak. De advocaten zijn verder ook geïnformeerd dat de patholoog-anatoom over de nodige deskundigheid beschikt om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de doodsoorzaak.

In het obductierapport worden naast de doodsoorzaak ook de inwendige en/of uitwendige letsels die zijn waargenomen, duidelijk omschreven en als er verband is tussen de letsels  en de dood, stelt het OM.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May