Emotionele moeder: ‘Niemand kan mij mijn zoon teruggeven!’
09 Jun, 00:01
foto


Een moeder die donderdag als getuige werd gehoord in de rechtszaal, raakte geëmotioneerd toen zij vertelde over de dood van haar zoon ‘Boyke’. Haar schoonzoon wordt ervan verdacht Boyke op 6 november van het vorige jaar te hebben vermoord.

De verdachte is de levenspartner van haar oudste dochter. De getuige deelde mee dat Boyke in de avond van zaterdag 5 november bij haar thuis kwam. Hij omhelsde haar en zei dat hij die daaropvolgende maandag terug zou komen. Hij zei ook tegen zijn moeder: “Mama, mi lobi yu”. Toen al kreeg zij het gevoel dat er iets zou gebeuren. Snikkend zei ze tegen rechter Lydia Ravenberg: “Ik heb de hele avond niet geslapen, tot zondag. Ik wist niet dat dit met mijn zoon zou gebeuren.”

De vrouw verklaarde dat haar zoon op die bewuste avond een beetje (alcohol) had gedronken. Hij had zijn moeder niet verteld dat hij met de verdachte naar huis was gekomen; die was in de auto gebleven. De moeder zei dat de verdachte namelijk al geruime tijd niet meer welkom was in haar huis. Op een vraag van de rechter waarom niet, antwoordde de getuige heel heftig: “Omdat hij weet wat hij met mijn jongste dochter heeft gedaan!”

Volgens de getuige veroorzaakte de verdachte ruzie binnen de familie. Andere familieleden zouden naar aanleiding van wat de verdachte met de jongste dochter zou hebben gedaan, ook boos zijn geweest op hem. De magistraat had de oudste dochter eveneens als getuige willen horen. Toen deze echter voor de rechter stond, liet zij weten als levenspartner van de verdachte gebruik te willen maken van het verschoningsrecht. Zij wenste geen verklaring af te leggen.

Rechter Ravenberg wil meerdere getuigen horen en zet de behandeling van deze zaak voort op 27 juli. De verdachte wordt bijgestaan door de advocaten Dwight Kraag en Irwin Kanhai, terwijl Romeo Rampersad als officier van justitie zal moeten aantonen of er voldoende bewijslast is tegen de beklaagde. De moeder van Boyke bleef tot het eind van het getuigenverhoor heel emotioneel. “Ik kan mijn zoon niet meer zien, niemand kan mij mijn zoon teruggeven!”, zei ze snikkend bij het verlaten van de rechtszaal.





Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April