NDP stelt Centrale Verkiezingscommissie in
05 Jun, 01:46
foto


De Centrale Verkiezingscommissie (CVC) van de NDP bestaat uit: Ashwin Adhin, Faizal Abdoelgafoer, Ramon Abrahams, Enrique Ralim, Ewald Poetisie, Ivan Graanoogst, Caroline Heilbron en Jennifer Simons. Anjulio Wolf zal fungeren als secretaris. De NDP heeft zaterdag een vergadering van het Centraal Politiek Orgaan (CPO) gehouden onder leiding van de voorzitter Desi Bouterse. Het belangrijkste agendapunt op deze vergadering was de presentatie van de bemensing van de CVC en de werkwijze van de partij naar de verkiezingen van 25 mei 2025.

Alle kandidaat CVC-leden moeten aan een bepaalde profielschets voldoen, die aan het publiek werd voorgehouden, meldt de NDP. Met de instelling en de bekrachtiging van de CVC leden door de vergadering, is het officiële signaal gegeven voor de invulling van alle landelijke partij verkiezingsstructuren. Er is ook bekendgemaakt dat het Informatie en Propaganda Instituut zal worden ingesteld welke wordt voorbereid door een commissie onder leiding van NDP woordvoerder Ricardo Panka.

Tijdens deze vergadering zijn voorzitter Bouterse en de ondervoorzitters Abrahams en Simons ingegaan op vragen vanuit de zaal over verscheidene brandende interne zaken en actuele nationale issues. Zo neemt de NDP unaniem het standpunt in dat de verkiezingen uiterlijk 25 mei 2025 moeten worden gehouden en geen dag later. Het is dus van groot belang dat de wijziging van de kieswet door de Nationale Assemblee, op kort termijn plaatsvindt. De partij volgt het traject op de voet en hoopt dat alle partijen in het belang van Suriname handelen.

De CPO vergadering bestaat statutair uit een vastgesteld aantal leden die vertegenwoordigd zijn in partij instituten en organen, die persoonlijk worden uitgenodigd. De NDP is van plan elk kwartaal een CPO vergadering te houden, naast de andere reguliere vergaderingen. De partij houdt binnenkort een kadermeeting, terwijl het besluit voor een massameeting nog moet worden genomen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May