Brewster voorzitter van opnieuw geïnstalleerd Diaspora Instituut
04 Jun 2023, 00:58
foto
President Chan Santokhi en zijn dochter Shanylla die Kwaliteitsmanager en Communicatiecoördinator is op het Kabinet van de President tijdens de Zoom meeting.


President Chan Santokhi heeft het Diaspora Instituut Nederland (DIN) opnieuw geïnstalleerd. John Brewster is aangesteld als de nieuwe voorzitter. De herinstallatie van het instituut vond zaterdag plaats tijdens een zoom meeting met leden van Diaspora-organisaties uit Nederland, Amerika, Dubai en Zwitserland. Het achterliggende doel hiervan is om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname.

Het instituut is in september 2021 door president Santokhi geïnstalleerd, onder leiding van Kathleen Ferrier. Een jaar later gaf het bestuur zijn mandaat terug. Brewster kreeg de leiding om mogelijkheden van een doorstart te bekijken. Het DIN heeft als doel de Surinaamse diaspora in Nederland op een structurele en georganiseerde wijze een bijdrage te laten leveren aan de ontwikkeling van Suriname, en wel op basis van de behoeften van het land. Echter heeft het staatshoofd na evaluatie gemeend dit instituut naar het Kabinet van de President toe te trekken om verder richting te kunnen geven, meldt de Communicatiedienst Suriname.

 Links boven John Brewster (voorzitter); recht moderator Robby Makka.

Tijdens de bijeenkomst, welke plaatsvond ter gelegenheid van de viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname en Nederland, gaf Santokhi aan dat het DIN voor de verbinding moet zorgen tussen Nederland en Suriname. Hij hield de Diaspora leden voor om vooral samen te werken met elkaar en niet tegenover elkaar. “Laten we de verbinding boven de verdeling zetten”, benadrukte het staatshoofd, “We zijn 150 jaren verder en hebben de vrijheid en ruimte om samen te werken”. Het staatshoofd riep op om boven elkaar uit te stijgen en te werken aan een betekenisvolle, gezamenlijke toekomst.

Aan de leden werd gevraagd om altijd het pad van dialoog te kiezen. “Ik heb eenieder nodig, waar zij dan ook in de wereld moge zijn”, zei president Santokhi.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June