Vreedzaammarkt integraal deel van rehabiliteringsplan
24 May, 22:39
foto
Minister Riad Nurmohamed in gesprek met marktventers van de Vreedzaammarkt.


De Vreedzaammarkt wordt niet ontruimd. De marktverkopers van de markt kregen deze geruststelling van minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW), toen hij zich dinsdag ter plekke oriënteerde. Nurmohamed bezocht diverse stands en het omliggende gebied.

Het ligt in de bedoeling het gebied langs de Waterkant tussen ‘De Waag’ en het gemaal van de Jodenbreestraat volledig opnieuw in te richten. Een cultuurboulevard zal daarbij worden ontwikkeld met in acht name van de wensen van de lokale stakeholders en OW, schrijft de voorlichting van het ministerie.

Nurmohamed beklemtoonde dat zonder overeenstemming met alle actoren, er geen handelingen gepleegd zullen worden. Hij gaf aan dat alle verwarring van de afgelopen tijd weggenomen moet worden. Het is geenszins de bedoeling dat de Vreedzaammarkt verdwijnt. Integendeel zijn de marktverkopers een integraal deel van het plan en worden ze meegenomen in het vernieuwde ontwerp.

De marktventers waren eerder deze maand ook ontvangen op het OW-ministerie voor een stakeholdersbijeenkomst. De marktverkopers gaven aan open te staan voor vernieuwing en verbetering van het gebied. De stakeholders meetings worden in de komende tijd vervolgd.

Ook collegaminister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS), heeft in het parlement verduidelijkt dat de markt niet wordt verkocht en dat er slechts sprake is van rehabilitatie.
Advertenties

Saturday 10 June
Friday 09 June
Thursday 08 June