A20 4 jaar, strijd tegen fundamenteel onrecht gaat onverkort door!
09 May, 20:44
foto


(Aangeboden)

Vandaag, 9 mei, viert de politieke partij Alternatief 2020 haar 4-jarig bestaan. In januari 2019 kwam er een groep jonge progressieve Surinamers bij elkaar om de noodlijdende situatie waarin ons geliefd land verkeerde en nog steeds verkeert te bespreken. Het doel was een finaal besluit te nemen als er een politieke partij zou worden opgericht, om vanuit een nieuw politiek denken te strijden tegen het fundamenteel onrecht, nepotisme en vriendjespolitiek die reeds langer dan 40 jaren het land in een greep houdt.  Die avond werd Alternatief 2020 geboren, het eerste bestuur werd gekozen en kreeg de opdracht  voor  de partij de rechtspersoonlijkheid te bewerkstelligen volgens de geldende regelgeving.

Het eerste bestuur is op 9 mei 2019 gekozen en bestond uit
1. Steven Reyme (voorzitter)
2. Meredith Leter (penningmeester)
3. Graciëlla Chin-A-Foeng-Hardjopawiro (secretaris)
4. Serena Essed (commissaris, later ondervoorzitter)
5. Henk Lemmert (commissaris)
Na enkele maanden is het bestuur aangevuld met  de heren  Fadil Illes en Perry van Leesten.

De oprichtingsgroep in januari 2019 bestond uit bijkans 20 Surinamers die zich wilden inzetten voor een nieuw Suriname en een nieuwe politieke wind. Ondertussen hebben zich wijzigingen voorgedaan in het bestuur.

Nieuwe politieke wind
Vanaf het begin heeft de partij zich erop gericht om te strijden tegen fundamenteel onrecht alsook het introduceren van een nieuwe zienswijze binnen de politiek, waarbij het enge persoonlijk belang ondergeschikt moet zijn aan het algemeen belang. Dienstbare politiek, dienstbaar en integer leiderschap, Suriname eerst zijn allemaal zaken die hoog in het vaandel liggen van de partij.

Hoogtepunten
Alternatief 2020 heeft als jonge progressieve opkomende partij vele hoogtepunten meegemaakt in haar groeiproces . Twee  daarvan waren:
- De landelijke enthousiasme en participatie die de partij de gelegenheid heeft gegeven om in alle 10 districten van Suriname kandidaten te stellen op RR, DR en DNA niveau binnen 6 maanden na haar officiële proclamatie. Bijkans 400 leden in totaal landelijk.
- Het behalen van bijkans 5000 stemmen landelijk ondanks de partij enkele maanden voor de verkiezingen gestart is met propaganda met zeer weinig middelen, maar een hoge motivatie.

De partij is groeiende en dagelijks melden meer Surinamers in binnen- en buitenland zich aan om te vechten voor een nieuw Suriname.

Suriname eerst!
De partij zet haar strijd onverkort voort en maakt zich op om wederom op landelijk niveau te participeren bij de eerstvolgende verkiezingen. Haar streven is onder meer:
- Zorg te dragen voor een rechtvaardig kiesstelsel;
- Rechtvaardige verdeling van onze natuurlijke hulpbronnen;
- Stijgen boven enge partij politieke belangen en samen met alle Surinamers te werken naar een rechtvaardige samenleving;
- Goed onderwijs voor alle Surinamers
- Optimale gezondheidszorg
- Randvoorwaarden creëren dat er betaalbare huisvesting is voor allen
- Kansen creëren voor de jeugd
- Bij te dragen aan de verhoging van de productie in Suriname alsook Surinamers te stimuleren ondernemend te zijn. In dit kader is de partij een bananenaanplant project gestart met andere partners . De eerste bananen zijn geoogst.
- Blijvend te strijden tegen nepotisme en vriendjespolitiek welke ervoor zorgdragen dat slecht beleid en armoede in stand gehouden wordt.

Wetenschappelijk Bureau
Alternatief 2020 heeft in haar organisatie structuur ook een Wetenschappelijk Bureau o.l.v professor Max Huisden. Dit Bureau heeft ervoor zorggedragen dat er voor elke publieke functie (DNA-lid/president/vicepresident/minister enz) profielschetsen zijn ontwikkeld, aangezien de partij als één van haar uitgangspunten heeft The right person on the right place.Tevens is het regel in de partij dat vooraf aan een te bekleden ambt/functie het vermogen van de desbetreffende persoon bij notariële akte moet zijn vastgesteld.

Het kan Anders!
Suriname heeft een nieuw begin nodig. Nieuw leiderschap! Het leiderschap heeft tot op dit moment gefaald. De partij is nog altijd in opmars om alle Surinamers ongeacht, ras, kleur, etniciteit, geloof en afkomst te bundelen om samen ervoor te zorgen dat Suriname en de Surinamers, waar dan ook ter wereld, in de toekomst mogen genieten van de mogelijkheden en de rijkdommen waarmee God ons land rijkelijk gezegend heeft.

God zij met ons Suriname; Hij verheft ons heerlijk land!
Het kan anders, wan trafas' de!
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May