NDP: Onwettige uitgifte grond voor Inheemsen ondragelijk
04 May 2023, 18:17
foto


De NDP heeft kennis genomen van de betreurenswaardige en complete escalatie in het gebied rond Pikin Saron, waarbij doden en gewonden zijn gevallen, veel materiële schade is aangericht en de bewoners en anderen traumatische ervaringen hebben moeten ondergaan.

Het land zinkt jammer genoeg steeds dieper weg in chaos, onrechtmatigheid en etnische spanningen,  voornamelijk veroorzaakt door de onwettige handelingen van de regering zelf.

De onrechtmatige, onwettige en onrechtvaardige uitgifte van grond in de Inheemse gebieden, is voor de Inheemsen van Suriname onverdraaglijk.

Terwijl de mensen vreedzaam bezig zijn met het proces voor erkenning van hun gronden rechten, is volgens rapportage zelfs grond waarop mensen hun landbouw aanplant en woningen hebben staan, aan derden uitgegeven. Nationale Wetten en internationale vonnissen zijn daarbij genegeerd door de regering.

De partij blijft werken naar vrede en rechtvaardigheid in Suriname waar alle rechten van personen en groepen worden geëerbiedigd door iedereen en specifiek de overheid.

We roepen de regering op om het pad van wetteloosheid en schending van rechten te verlaten alsook handelingen na te laten die etnische spanningen oproepen en ons volk in een chaos en geweld spiraal storten, van Paramaribo tot het binnenland.

De partij roept de regering op om in de eerste plaats de nietigheid vast te stellen van uitgifte van grond in de gebieden,  daar dit tegen wettelijke regels en procedures is gedaan door de minister.
Indien dit niet gebeurt zal de partij juridische stappen ondersteunen om de bij wet aangegeven nietigheid in te roepen.

De partij roept allen op om in deze precaire situatie het hoofd zo koel mogelijk te houden en te werken naar een situatie van vrede en rechtvaardigheid.

NDP Hoofdbestuur
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May