Anarchie geen optie voor maatschappelijke rust
03 May 2023, 08:47
foto


Vernieling, brandstichting en fysiek geweld is het laatste dat we in dit mooie land nodig hebben in een tijd van financieel-economische crisis. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid dat we niet belanden in een  geweldspiraal die uitmondt in eigenrichting, chaos en anarchie.  De Hervorming en Vernieuwingsbeweging (HVB) spreekt dan ook haar ernstige afkeuring uit over de gewelddadigheden die zich hebben voorgedaan in het Pikin Saron gebied waarbij er enkele doden te betreuren zijn.

Na de calamiteiten van 17 februari is dit de tweede uitbarsting als uiting van frustratie en onmacht die nimmer goed te praten is. Behoorlijk bestuur en wijs staatsmanschap is derhalve dringend noodzakelijk om de rust en orde te garanderen in onze kleine samenleving. Het is van levensbelang dat deze uitbarsting zich niet als een olievlek verspreidt en daardoor onze rechtsorde in gevaar brengt.

Het is de partij niet ontgaan dat de jarenlange oncontroleerbare uitgifte van concessies in en nabij dorpsgemeenschappen voor veel wrijving en conflict met de plaatselijke bevolking zorgt. Wanneer verder als gevolg van het falende regeringsbeleid op sociaal-economisch gebied het bestaansminimum van de inheemsen onder extra druk staat,  is maatschappelijke onrust niet ver te zoeken.

De partij doet daarom een dringend beroep op de regering haar beleid in dit opzicht drastisch te wijzigen. Alleen volksvriendelijk sociaal-economisch beleid en respect voor de grondenrechten van inheemsen en andere volkeren kunnen maatschappelijke rust garanderen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May