NPS pleit voor zelfrefectie op Dag van de Arbeid
01 May 2023, 20:11
foto


Op deze dag waarop wij weer Arbeidersdag herdenken, is het volgens de Nationale Partij Suriname (NPS) van belang dat bij zowel de werknemer als de werkgever een moment van zelfreflectie en bezinning plaatsvindt. Immers, zorgen beide partijen voor productiviteit en een goed investeringsklimaat ten gunste van de nationale economie.

Zelfreflectie bij de regering ligt op het vlak van het creëren van werkgelegenheid door middel van onder andere innovatie, liberalisatie, privatisering en het scheppen van een ondernemersvriendelijk klimaat. Het aantrekken van buitenlandse investeerders en het faciliteren van die groep laat tot nog toe veel te wensen over.

De NPS concludeert dat de overheid cq de regering de arbeidsmarkt extra onder druk zet, waardoor de werkende klasse er niet vrolijk van wordt. Strijd om verbetering van de werkomstandigheden is derhalve aan de orde van de dag. Waar werknemers hun best doen om prestatie te leveren, zal de werkgever die moeten compenseren met een rechtvaardig loon en sociale bescherming.

De strijd tegen armoede heeft nog geen zichtbare veranderingen teweeg gebracht. Aanpak van het verslechterde financieel-economisch beleid vereist een duidelijke visie, waarbij de benadering elementen moet bevatten die gedragen worden  vanuit het tripartiete sociale dialoog. Hap-snap beleid vanuit het brein van een willekeurige minister is in deze uit den boze.

Het treffen van impopulaire maatregelen, waar noodzakelijk, dient tot in de kern vertaald te worden naar de gemeenschap. De eventuele gevolgen en de wijze van opvang van die harde effecten moeten ook duidelijk geformuleerd worden. De NPS is van oordeel dat in moeilijke tijden de regering zich meer dan ooit moet beijveren voor bescherming van arbeiders en voor behoud van werkplaatsen. De partij garandeert hieraan zijn onuitputtelijke bijdrage te zullen leveren en wenst alle werkers een bezinningsvolle dag toe.

Namens de NPS
Gregory Rusland
Voorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May