Groot deel ziekenhuispersoneel heeft geen geld ontvangen
01 May 2023, 06:48
foto


Een groot deel van het ziekenhuispersoneel bij onder andere Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en 's Lands Hospitaal, heeft nog geen salaris ontvangen. De koopkrachtversterking van SRD 2.500 is ook niet overgemaakt op de rekeningen van de verpleegkundigen. De directies hebben wel reçu's ontvangen en alles administratief in orde gemaakt, maar het geld moet nog beschikbaar worden gesteld. De bond bij AZP heeft intussen in een memo zijn leden opgeroepen om de actie van C-47 om dinsdag niet aan het werk te gaan, te ondersteunen. Woensdag houdt de bond een algemene ledenvergadering.

Starnieuws verneemt van AZP-directeur Claudia Redan en haar collega van 's Lands Hospitaal Dayasankar Mathoera, dat vrijdag de salarissen zijn overgemaakt naar het personeel. Aangezien de banken in het weekend niet werken, hebben veel gezondheidswerkers nog geen geld op hun bankrekening gezien. Velen hebben geen geld om naar het werk te gaan, omdat ze de dure brandstof niet kunnen betalen. Anderen hebben geld geleend om dit lange weekend door te kunnen komen.

Redan zegt het ook heel erg te vinden dat het personeel steeds laat wordt uitbetaald. "De afgelopen maanden hebben wij steeds laat ontvangen van onze grootste debiteur, het Staatsziekenfonds", legt de AZP-directeur uit. Vrijdag is het geld ontvangen en gelijk overgemaakt naar diverse banken. Er zijn banken die het verwerkt hebben, maar veel medewerkers hebben nog niet ontvangen.

Mathoera merkt op dat vrijdag overgemaakt is voor het personeel. Het ligt aan de banken om het proces verder te verwerken. Hij verwacht dat de komende week de toelagen worden uitbetaald, alles is administratief in orde. Het wachten is op het geld dat door Financiën overgemaakt moet worden. De bond bij 's Lands Hospitaal heeft acties aangekondigd.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May