USAID opent in de nabije toekomst kantoor in Suriname
26 Apr 2023, 09:27
foto
Vlnr: Brian Doherty ( ambassade VS), Robert Faucher (ambassadeur VS), Steven Mac Andrew (minister AWJ), Sara Walter (Interim Regional Representative USAID), Ria Jharap (USAID Development Assistance Specialist, Energy Financet).


The United States Agency for International Development (USAID), is van plan een kantoor te openen in Suriname. Dit kwam donderdag ter sprake bij de ontmoeting van minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) en de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Robert Faucher. Bij deze ontmoeting was Sara Walter, Interim Regional Representative van USAID ook aanwezig.

Walter is momenteel op bezoek in Suriname. USAID is een onafhankelijk agentschap van de Amerikaanse federale overheid dat primair verantwoordelijk is voor het beheer van civiele buitenlandse hulp en ontwikkelingshulp.

USAID is een van de grootste officiële hulporganisaties ter wereld, schrijft de Communicatie unit van AWJ in een persbericht. Deze organisatie ondersteunt middels programma’s lage-inkomenslanden op verschillende gebieden, waaronder programma’s die zich richten op het welzijn van jongeren en het bestrijden van armoede.

Faucher had bij een eerder bezoek toegezegd dat hij USAID zou interesseren voor het geven van ondersteuning aan het jeugdbeleid van Suriname. Naast het jeugdbeleid ging Mac Andrew als minister ad interim van Ruimtelijke Ordening en Milieu ook in op mogelijke samenwerking op gebied van milieu.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May