NDP fractie wil vergadering over toestroom vreemdelingen
26 Apr 2023, 01:47
foto


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft een openbare vergadering aangevraagd met als agendapunt Bespreking zorgwekkende komst van grote stromen al dan niet illegale vreemdelingen naar Suriname.

"Informatie heeft ons bereikt dat deze vreemdelingen veelal op illegale wijze het land binnenkomen. De veiligheid van ons land en burgers kan hiermede ernstig in het gevaar worden gebracht alsook de risico's voor grensoverschrijdende criminaliteit", stellen de Assembleeleden in een brief aan Assembleevoorzitter Marinus Bee.

De vergadering wordt aangevraagd naar aanleiding van de recente verontrustende ontwikkelingen rondom deze groep niet-ingezetenen. Zij reizen in grote getallen naar Suriname af, zonder de nodige reisdocumenten, waarbij enkelen zelfs op de vlucht zijn geslagen na aankomst.

Het gevaar van mogelijke mensensmokkel is volgens de Assembleeleden levensgroot aanwezig, hetgeen Suriname internationaal kan schaden. "Omliggende landen waarnaar deze groep reizigers uitwijken, hebben onze autoriteiten hierover zelfs aangeschreven".

De NDP fractie acht het wenselijk dat de regering de volksvertegenwoordiging omstandig informeert over deze ontwikkeling en haar te voeren buitenlands beleid.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May