Klein deel erosielaag bij Afobakadam weggewassen; geen crisis
24 Apr 2023, 11:00
foto
Door de hevige regens is een klein deel van de erosielaag van de Afobakadam weggewassen. De dam zelf is volkomen intact. Er is geen reden tot paniek.


Staatsolie directeur Annand Jagersar ontkracht tegenover Starnieuws berichten als zou er sprake zijn van een breuk in de Afobakadam. Een klein deel van de erosielaag van de dam is weggewassen door de zware regenval. "De dam zelf is honderd procent intact", benadrukt de topman van het bedrijf.

Vanmiddag wordt de erosielaag weer aangebracht. Er is geen crisissituatie en ook geen reden voor paniek. Staatsolie komt zelf met een bericht over de situatie.

De onderzijde van de dam aan de oostkant is een klein deel weggewassen. Staatsolie is reeds bezig met voorbereidingen om de beschermlaag weer aan te brengen.

In een officieel bericht meldt Staatsolie:
Naar aanleiding van foto’s die circuleren op sociale media wenst Staatsolie Power Company Suriname N.V. (SPCS) het volgende onder de aandacht te brengen: Door de zware regenval in het afgelopen etmaal is een klein deel van een onderhoudsweg aan de voet van de Afobakadam weggespoeld.

Deze onderhoudsweg vormt geen onderdeel van de hoofdstructuur van de dam. De integriteit van de dam is voor honderd procent gegarandeerd, wat ook wordt bevestigd door reguliere monitoringsmetingen van SPCS.  

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May