Suriname pakt de drie punten van Cayman Islands
08 Oct 2011, 00:18

De nationale selectie heeft de drie punten in de wedstrijd tegen Cayman Islands gepakt. Giovanni Drenthe schoot Suriname vrijdagavond in de 57ste minuut naar de overwinning. Cayman Islands kon in eigen land niet tot scoren komen. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Suriname, op weg naar de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië in 2014.

Het was een zeer moeilijke wedstrijd voor 'natio', die maar niet in haar spel kon komen. Vanaf het begin was het duidelijk dat Cayman Islands niet voor eigen publiek ten onder wilde gaan en al het mogelijke gedaan heeft om tenminste een gelijkspel eruit te halen. In de tweede helft kon Suriname toch wel openingen forceren in de verdediging van Cayman Islands. Dit heeft geresulteerd in het doelpunt van Drenthe.

Drie wissels
In de tweede helft was coach Kenneth Jaliens verplicht gebruik te maken van alle drie wissels om zodoende wat meer speelruimte te creëren. Stefan Baneti werd vervangen door Germain van Dijk. Fabian van Dijk kwam invallen voor Gregory Pokie en Milton Pinas maakte plaats voor Orpheo Anautan.

Suriname begon met in het doel: Obrendo Huiswoud. Achter: Naldo Kwasie, Giovanni Alleyne, Marlon Felter (captain) en Friso Mando. Midden: Stefan Baneti, Gregory Pokie, Milton Pinas, Stefano Rijssel. Voor: Giovanni Waal, Giovanni Drenthe.

De wedstrijd stond onder leiding van een volledig Amerikaans team. De scheidsrechter was de Amerikaan Edvin Jurisevic en de grensrechters waren eveneens twee Amerikanen, Chris Strickland en Anthony Vasoli.

Op de tweede plaats
Opvallend was dat geen enkele speler van Suriname tegen de gele kaart aankeek.
De selectie maakt zich klaar om terug te keren naar Suriname en zal via Jamaica - Trinidad naar huis vliegen.

Dinsdag speelt Suriname tegen de Dominicaanse Republiek in het André Kamperveen stadion. El Salvador blijft de koploper in deze poule met 3 gespeeld 9 punten. Deze ploeg won vrijdag met 2-1 van de Dominicaanse Republiek.
Suriname is tweede met 3 gespeeld 7 punten.