Actie Luchthavenbeheer na tussenkomst rechter opgeschort
21 Apr 2023, 01:54
foto


De staking van de Bond van Personeel in dienst van NV Luchthavenbeheer is gisteravond opgeschort. De kortgedingrechter heeft gisteravond partijen verwezen naar de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname om een fundamentele oplossing voor het geschil te bereiken.

De schorsing van de zes bondsleden is ingetrokken. De rechter verwacht rapportage van beide partijen.

Tijdens een alv gistermorgen hadden de leden besloten om in actie te aan. Ze eisten naleving van de schikkingsovereenkomst en cao, met name het bereiken van overeenstemming over de te hanteren koers, het maken van concrete afspraken over de schuld die de Luchthavenbeheer heeft tegenover de werknemers en het opmaken/uitvoeren van het herstelplan.

De bond eist ook toetreding van een vertegenwoordiger van de vakbeweging in de raad van commissarissen en de instelling van een veiligheids- en hygiëne commissie conform de cao.

Vanuit het bondsbestuur onder leiding van Lloyd Read is de directie van de NV Luchthavenbeheer herhaaldelijk op gewezen dat de onrust onder de werknemers alleen maar toeneemt. Er is zelfs om interventie van de directie gevraagd. Aangezien er geen duidelijkheid vanuit de directie kwam en zij er zelfs toe overging om leden die op de alv van 14 maart aanwezig waren te schorsen, besloten de bondsleden om donderdag per direct in actie te gaan.

Met de comparitie tussen partijen is de staking opgeschort en worden de schorsingen ingetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May