Simons bij scholing: We moeten onszelf én partij verbeteren
20 Apr 2023, 16:42
foto
Enkele cursisten uit Nickerie met hun certificaten. Zij hebben op 15 en 16 april een scholingssessie gevolgd van de NDP.


“We moeten onszelf verbeteren, we moeten de partij verbeteren en wanneer wij hierin slagen, Sranan sa wini”. Dit zei NDP ondervoorzitter Jennifer Simons tijdens een scholingssessie van de partij afgelopen weekend in Nickerie. "We moeten de partij sterker maken en verder organiseren. Een voorwaarde hiertoe is scholing van onze leden". Volgens Simons moet niet alleen in het land wet en recht worden nageleefd, maar ook in de partij. “Het moet anders in de politiek”, meent de politica. "Wij zijn NDP, dus werken wij in de eerste plaats aan onze partij."

Het Scholings- en Vormingsinstituut van de NDP is in maart begonnen om landelijk de partijstructuren te scholen in het partijprogramma. Op 15 en 16 april is het westen, Nickerie en Wageningen, aangedaan. Ivan Graanoogst, coördinator van het Scholings- en Vormingsinstituut gaf aan dat er naast het trainingsprogramma nu ook aan het verkiezingsprogramma gewerkt wordt. Er is volgens hem veel potentie in het westen van Suriname die het Wetenschappelijk Bureau kan inzetten. Het is in de transitie fase van de partij belangrijk dat er kennisoverdracht plaatsvindt en dat leden de Surinaamse geschiedenis en de partij geschiedenis kennen, omdat die kennis hen beter instaat stelt te plannen voor de toekomst.

Scholing van de leden is één van de belangrijke voorwaarden bij sterkere politieke partijen. Mensen die gekandideerd worden door hun partij moeten gekozen worden door partij structuren. Daarnaast is het essentieel dat er zoveel mogelijk gestreefd wordt naar financieel zelfstandige politieke partijen door contributie en bijdragen van leden. Er moet gericht worden gewerkt aan deze financiële onafhankelijkheid, stelt de NDP in een persbericht.

Er werden verschillende presentaties gehouden door partij deskundigen uit het Wetenschappelijk Bureau. Reggy Nelson, voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau besprak de politiek bestuurlijke beleidsvisie. Faizel Baarn belichtte de partij zienswijze over onderwijs en milieu. Hij gaf aan hoe op basis van deze inzichten beleid is ontwikkeld en uitgevoerd en wat de toekomstvisie is op dit gebied.

Dennis Menso, coördinator van beleidsgroep Nationale Productie van het Wetenschappelijk Bureau benadrukte de noodzaak van eigen productie. Andere presentaties waar de mens het middelpunt is bij onder andere de gezondheidszorg, het sociaal welzijn en de bescherming van de arbeidende mens werden verzorgd door Raj Jadnanansing en Amrita Jaughahadin.

De training was interactief en mochten de cursisten met de trainers discussiëren en hun vragen, visie en voorstellen naar voren brengen op basis van het gepresenteerde. Aan het eind van de training ontvingen de participanten, als blijk van waardering en participatie, een certificaat. Het aantal cursisten van Nickerie en Wageningen bedroeg 200 welke het totaal aan getrainde en gecertificeerde structuren gebracht heeft op 350. De districten Commewijne, Saramacca en Coronie komen in mei aan de beurt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May