Derde prijs voor Suriname bij CCJ Moot
20 Apr 2023, 20:46
foto
Het Surinaams team bij de jaarlijkse Caribbean Court of Justice (CCJ) International Law Moot Court Competition.


Een team van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft afgelopen maand de derde prijs gewonnen bij de jaarlijkse Caribbean Court of Justice (CCJ) International Law Moot Court Competition. De wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd op het hoofdkantoor van de CCJ in Trinidad & Tobago voor studenten van de Caricom-landen. In totaal hebben 7 instituten geparticipeerd.

Het Surinaamse team nam het op tegen de Universiteit van Guyana. Abygail Mohammedamin, jurist op het ministerie van Openbare Werken (OW) was één van de deelnemers uit de groep van AdeKUS.

De CCJ Moot is een Internationale juridische wedstrijd tussen een aantal universiteiten en law schools van de Caricom-lidstaten. Deze competitie dient om studenten een breder inzicht te geven in de rechtspraak van de CCJ, die de bewaker is van het Herziene Verdrag van Chaguaramas. Het onderwerp van de Moot Court is altijd gebaseerd geweest op kwesties (altijd fictieve zaken) die voortkomen uit mogelijke schendingen van het herziene Verdrag van Chaguaramas.

De studenten waren verplicht om mondelinge en schriftelijke argumenten voor te leggen aan het panel van rechters. De AdeKUS studenten waren dit jaar de Defendant (verweerder) en ze kwamen uit tegenover de University of Guyana die de Claimant (verzoeker) waren. Als winnend team heeft AdeKUS voor elke student een certificaat en een bronzen medaille van de CCJ ontvangen, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May