Santokhi wijst op belang paraatheid CDEMA voor regio
19 Apr 2023, 15:04
foto
President Chan Santokhi spreekt de 14e vergadering van de Technische Adviescommissie van CDEMA toe.


De bijeenkomst van het Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) is volgens president Chan Santokhi belangrijk om calamiteiten te voorkomen. De 14e vergadering van de Technische Adviescommissie wordt in Suriname gehouden. Het Directoraat Nationale Veiligheid en het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing participeren in deze meeting.

“Als overheden, rampenbestrijdingsinstanties, individuen en verantwoordelijke burgers, moeten we voorbereid zijn en ons deel doen in de lange en complexe ketens van paraatheid”, zegt president Santokhi. De kusten van de CDEMA-landen worden bedreigd door fenomenen zoals sargassum en veranderingen in het mariene milieu. Daarnaast vormen zich ook verwoestende gevolgen, niet alleen voor de biologische diversiteit, maar ook voor de voedselveiligheid en het toerisme.

De beoordeling van het beleid en de procedures van CDEMA, die zorgen dat het agentschap in overeenstemming is met de internationale normen voor begrotingssteun door externe ontwikkelingspartners, staat ook dit jaar weer op de agenda. Dit is volgens het staatshoofd even belangrijk omdat de ondernemingen om te komen tot paraatheid en de daadwerkelijke noodmaatregelen veel geld kosten, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De president is van mening dat economische schokken hoewel niet geclassificeerd als rampen of noodsituaties, dergelijke gevolgen kunnen hebben. “U de technische adviseurs van CDEMA- en Caricom-lidstaten, heeft een enorm zware last op uw schouders”.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May