Bouva: Benzineprijs heeft de grens bereikt
19 Apr 2023, 04:51
foto


Melvin Bouva, waarnemend fractieleider van de NDP, vindt dat de benzineprijs de grens heeft bereikt. Hij riep de regering gisteren in De Nationale Assemblee op de benzineprijs nu vast te houden en niet verder los te laten. “U mag ambitieus zijn om de koers los te laten. U mag ambitieus zijn om de benzineprijs los te laten, maar alles heeft een grens en nu hebben we de grens bereikt. We willen, kunnen en zullen niet meer betalen”, sprak Bouva. Hij meent dat het moeilijk te vatten is voor vele leden van de regering, omdat er voor ze getankt wordt. Bouva riep hen op om solidariteit te tonen met het volk en zelf te tanken.

Bouva wilde ook weten wat er tussen 28 maart en 18 april is gebeurd waarbij te merken is dat maatregelen om de koers te beteugelen hebben gewerkt. Hij verwees naar het feit dat de koers alleen maar verder is gestegen vanaf toen. Nu moet voor de US$ boven de SRD 38 worden neergeteld en de euro is boven de SRD 40 gegaan. De benzineprijs was ook rond SRD 38 en is nu naar meer dan SRD 40. Patricia Etnel (NPS) zei dat benzine de kernfactor is om het land te ontwikkelen, maar dat deze nu marktconform wordt gemaakt. Ze vroeg wat er dan gebeurd met de lonen en salarissen en de prijzen in de winkels.

Etnel benadrukte dat de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zoveel kan zeggen, maar dat zij niets zal kunnen doen als de prijzen van benzine niet in balans zijn. “Alles zal blijven stijgen, omdat we geen balans hebben gebracht in het systeem”, sprak Etnel. Edward Belfort (ABOP) zei dat de brandstofprijs bij het aantreden van de regering SRD 7 was, maar nu boven SRD 40 is. Hij vroeg de regering met het volk te delen hoeveel de vele buitenlandse reizen die niets opleveren kosten. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning ging niet diep in op de vragen en opmerking en volstond met aan te geven dat de subsidie van brandstof losgelaten moest worden om de begroting in evenwicht te brengen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May