President belooft snelle uitbetaling SRD 1.800 steun
18 Apr 2023, 16:43
foto
President Chan Santokhi vanmiddag in De Nationale Assemblee


President Chan Santokhi deelde in De Nationale Assemblee mee dat de middelen reeds gealloceerd zijn voor de uitbetaling van de SRD 1.800 koopkrachtversterking. Hij zal erop toezien dat het geld zo snel mogelijk wordt uitbetaald. Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning zei dat tussen 11.000 tot 15.000 mensen de uitkering reeds hebben ontvangen. Het gaat om mensen die al voorkwamen in het bestand van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

De individuen die zich hebben geregistreerd zullen gefaseerd het bedrag op hun rekening krijgen. Een deel krijgt het eind deze maand en tot juni zal iedereen het geld ontvangen. Santokhi beloofde dat hij erop toe zal zien dat met prioriteit de mensen het geld zullen krijgen. Hij moedigde personen aan die minder dan SRD 6.000 aan inkomsten hebben per maand om zich te registreren.

Verschillende Assembleeleden wezen op hoe moeilijk het volk het heeft. Vooral met de koersontwikkeling stijgen de prijzen in de winkels. Mensen kunnen hun hoofd nauwelijks boven water houden. Het duurt volgens volksvertegenwoordigers veel te lang om de mensen tegemoet te komen. Ann Sadi (NDP) had deze kwestie eerder aangekaart en zij kreeg bijval van verschillende collega's.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May