Jairam: Productschap Rijst binnenkort een feit
18 Apr 2023, 04:53
foto
Het platform rijstsector onder leiding van Soedeschand Jairam, vrijdag in vergadering bijeen. Het platform is een jaar geleden ingesteld. (Foto: LVV)


Het platform rijstsector is bezig met het finaliseren van het staatsbesluit voor het Productschap Rijst. Nadat de Wet Productschap Rijst op 11 oktober 2022 door het parlement werd goedgekeurd, is het proces opgestart om met het daarbij behorende staatsbesluit op te stellen en goedkeuring te krijgen van de stakeholders. Hoewel enkele zaken nog afgewerkt moeten worden, wordt verwacht dat binnen enkele maanden het Productschap Rijst een feit zal zijn.

Het platform rijstsector is 23 april 2022 door president Chan Santokhi is ingesteld. Voorzitter Soedeshchand Jairam laat optekenen via de Communicatiedienst Suriname dat het platform hard bezig is de door hen gestelde doelen te behalen. Het platform dat uit 29 leden bestaat, komt maandelijks bij elkaar. Het dagelijkse bestuur heeft wekelijks overleg met organisaties en instituten over zaken de sector rakende.

Afgelopen week heeft het platform rijstsector dit staatsbesluit wederom besproken. Hierbij zijn onder andere aan de orde gekomen; de grote van het bestuur van dit productschap, de manier van voordracht door de verschillende stakeholders. De taken en verantwoordelijkheden en de financiële voorstellen gedaan vanuit het platform zullen met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, worden besproken.

Jairam zegt dat een ander belangrijk punt bij de instelling van het Productschap Rijst, is de voordracht vanuit de verschillende subsectoren. Volgens deze wet bepalen de vertegenwoordigers uit deze subsectoren waaraan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Aan al deze zaken moet er nog gewerkt worden. Er is echt goede hoop dat binnenkort het Productschap Rijst ingesteld kan worden. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May