VSB Houtgroep heeft 17 projecten klaar voor tender
17 Apr 2023, 00:56
foto


De Houtgroep van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft 17 projecten klaar om internationaal getenderd te worden.  Deze projecten variëren van het opzetten van industriegebied tot het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor de houtsector. Deze groep is in 2017 gestart met het invullen van een visie.

Een belangrijk doel van de Houtgroep is om bij te dragen aan de institutionele versterking van de houtsector. Dit houdt in dat er wordt gewerkt aan het verbeteren van wet- en regelgeving, het opzetten van een duurzame keten van houtproductie en -verwerking, en het stimuleren van innovatie in de sector, meldt de VSB in haar blad Nieuwslijn.

Daarnaast werkt de Houtsector nauw samen met andere stakeholders om de belangen van de Surinaamse houtsector en voornamelijk de lokale verwerkingsindustrie, te behartigen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht, die zich richt op het bevorderen van duurzame bosbouw en het behoud van de Surinaamse bossen.

Een ander belangrijk streven van de Houtgroep is om te komen tot een industriegebied. Dit gebied moet voldoen aan internationale normen voor duurzame productie en verwerking van houtproducten. Het is de bedoeling dat het industriegebied de houtsector van Suriname een impuls geeft, zorgt voor meer werkgelegenheid en economische groei en bijdraagt aan de verdere verwerking van ons resthout tot nieuwe producten en het verminderen van de CO2 uitstoot tot verdere versteviging van onze carbon negatieve status als land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May