Vervangen transmissieapparatuur in afrondende fase
07 Apr 2023, 08:39
foto


Telesur is bezig met het vervangen van verouderde transmissieapparatuur in alle mobiele zendmasten in het land. Het LTE & Microwave Sites Expansion Project (LTE = Long Term Evolution) bevindt zich nu in de afrondende fase. Met de vervanging van de verouderde transmissieapparatuur in alle mobiele zendmasten in het land, wil Telesur hogere zend- en ontvangstcapaciteiten garanderen voor gebruikers van mobiele internetverbinding. 

Bij dit uitbreidingsproject staan 3 primaire activiteiten centraal: upgraden van LTE draadloze antennes, microwave schotels en zonnepanelen. Recent uitgevoerde speedtesten tonen aanzienlijke verbetering in de download snelheden met pieken van up to 120 Mbps (= megabits per seconde). Projectfase 1 en 2 zijn reeds succesvol uitgevoerd. Daarbij zijn Wanica, Paramaribo, Para, Brokopondo, Commewijne, Saramacca, Marowijne, Nickerie en Sipaliwini aangedaan. Voorbereidingen voor de volgende fase zijn al begonnen.

De zendmast in ressort Galibi aan de monding van de Marowijnerivier, is een van de laatste waaraan het projectteam heeft gewerkt. Mobiel internetgebruikers in dit gebied hebben nu ook toegang tot het 4G LTE mobiel netwerk. Alhoewel Galibi voor de upgrade niet verstoken was van internet, was de capaciteit niet meer toereikend voor de groeiende vraag naar internet. Maar nu behoort dit tot het verleden, zegt de Corporate Communications van Telesur.

De reis naar het binnenland werpt nog steeds enorme logistieke uitdagingen op voor het projectteam. Dit houdt verband met de beperkte toegankelijkheid tot de sites. Mankracht en voornamelijk materiaal moeten op creatieve manieren getransporteerd worden via de lucht en het water.

In fase 3 zullen nog 34 masten geüpgraded worden met microwave schotels en 13 masten met zonnepanelen installaties. De focus blijft gericht op verbeterde dienstverlening met als doel verbetering van de klantervaring, zegt Telesur. Om dit te bereiken zullen aan het eind van het LTE & Microwave Sites Expansion Project alle zendmasten in het land voorzien zijn van de recentste transmissieapparatuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May