Ruim 400 landbouwers ontvangen machines/werktuigen
03 Apr 2023, 22:40
foto
Minister Parmanand Sewdien van LVV en FAO/SAMAP vertegenwoordiger Erick Zeballos samen met landbouwers die een schenking hebben ontvangen.


Ruim 400 landbouwmachines en werktuigen zijn door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) overgedragen aan landbouwers uit Paramaribo, Saramacca, Commewijne, Wanica en Para. De districten Nickerie, Coronie, Brokopondo, Marowijne en Sipaliwini komen binnenkort aan de beurt. Tegen eind april 2023 zullen meer dan 1.600 landbouwmachines met een waarde van US$ 400.000 worden geleverd aan de begunstigden van het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met de financiële ondersteuning van de Europese Unie.
 
Sinds december 2022 is SAMAP gestart met de levering van landbouwmachines, werktuigen en diensten die zijn toegekend in de tweede oproep van de Matching Grant Facility. Meer dan 14.000 goederen en diensten met een geschatte waarde van meer dan US$ 2,8 miljoen zullen worden ingekocht en geleverd aan 169 begunstigden, meldt LVV.
Chief Technical Advisor van FAO/SAMAP, Erick Zeballos is verheugd dat de FAO met deze leveringen continuïteit en zekerheid geeft aan landbouwers en producenten om te beschikken over de meest noodzakelijke hulpmiddelen en de landbouwsector naar een hoger niveau te tillen.

“Ondanks een aantal externe factoren die buiten onze invloedssfeer liggen, zijn we erin geslaagd om onze belofte na te komen om nu landbouwmachines, werktuigen en diensten te leveren aan kleine begunstigden. Enkele maanden geleden hebben we ook landbouwmachines overhandigd aan begunstigden van de large grant. Dit is slechts een deel van de goederen die u de komende weken en maanden zult ontvangen, aangezien we de inkoop van alle goederen en diensten voltooien volgens zeer strikte en transparante internationale inkoopregels,” benadrukte Zeballos.

“Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Het heeft wat tijd gekost vanaf het moment dat u uw project had ingediend als deel van het competitief goedkeuringsproces met bijna 800 andere ingediende projecten. Na een gedegen selectieprocedure, ontvangt u eindelijk uw goederen",  zei minister Parmanand Sewdien. De machines en apparatuur zijn klaar voor gebruik, hetgeen betekent dat de landbouwers projecten kunnen uitvoeren om de productie te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de markttoegang voor hun producten te vergroten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May