President: IMF en Suriname zetten samenwerking voort
29 Mar 2023, 08:40
foto
President Chan Santokhi dinsdag in De Nationale Assemblee.


President Chan Santokhi is dinsdag summier ingegaan op de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij heeft niet aangegeven wanneer de beoordeling die in maart zou plaatsvinden, doorgaat. Al een jaar heeft Suriname geen geld overgemaakt gekregen van het IMF omdat er niet voldaan is aan de voorwaarden die zijn afgesproken.

Santokhi merkte op dat berichtgeving als zou het IMF de samenwerking gaat stopzetten, leidt tot zodanige ongerustheid, dat ook kleine spaarders, hun SRDs willen omzetten in vreemde valuta. "De besprekingen met het IMF, zijn aan de gang, er wordt dagelijks gesproken, en er zijn wat vertragingen en problemen, die opgelost worden. Maar zowel ons land, als het IMF zijn gecommitteerd, om de samenwerking voort te zetten", deelde het staatshoofd mee.

"U zult in het bovenstaande, veel herkennen, van het Herstelplan, de begroting, en het samenwerkingsprogramma met het IMF. De afbouw en ombuiging van subsidies, het beperken van leningen, het niet mogen vastzetten van de koers, omdat de Centrale Bank van Suriname alleen onder strenge voorwaarden mag interveniëren en reserves moet accumuleren".


Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April