OW vakbond roept leden op vrijdag 10 uur werkplek te verlaten
23 Mar 2023, 10:54
foto
Vakbondsleider Michael Sallons, voorzitter WOOW.


Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), heeft zijn leden opgeroepen om vrijdag om 10 uur de werkplek te verlaten om in vergadering te gaan. Sallons heeft minister Riad Nurmohamed van OW in een brief gewezen op een aantal zaken dat moet worden opgelost. Met de oproep om de werkplek vroegtijdig te verlaten, wordt een sterk signaal gegeven aan de bewindsman, opdat hij zijn houding naar de vakbond ombuigt.

De WOOW wil dat Nurmohamed de veiligheid van de werknemers op de eerste plaats zet. De vakbond dringt er bij de minister op aan om de brandpreventie op het hoofdkantoor volgens het rapport van de brandweer, in orde te brengen. Ook de brandpreventie in Nickerie laat volgens de vakbond te wensen over. Volgens Sallons blijkt uit een antwoord van de minister dat hij de veiligheid van de werknemers niet serieus neemt.

In het schrijven wordt ook aangevoerd dat Nurmohamed een door hem ondersteunde nieuwe vakbond in Nickerie voortrekt. Er wordt een ruimte in orde gemaakt voor de nieuwe vakbond. Er wordt een discriminerende houding aangenomen tegen de WOOW. Benadrukt wordt dat het principe van gelijkheidsbeginsel moet worden toegepast om geen onenigheid te creëren tussen organisaties.

De vakorganisatie heeft er ook de aandacht voor gevraagd dat werknemers door de hoge brandstofprijs hun auto of bromfiets niet meer kunnen tanken om de werkplek te bereiken en weer naar huis te gaan. Ook de bustarieven zijn verhoogd. Er is een voorstel gedaan waarop nog steeds niet is gereageerd.

Ook voor de verslechterde medische voorzieningen is de aandacht gevraagd van de minister, waarop nog geen antwoord is gekomen. Ook het verbeteren van de werkomstandigheden van verschillende groeperingen laat te wensen over. Sallons voert aan dat er veel grieven zijn. Daarom zijn de werknemers opgeroepen om vrijdag in vergadering te gaan om 10.00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May