Registratie SRD 1.800 maandag in Para, Wanica en Saramacca
16 Mar 2023, 10:48
foto
De Program Implementation Unit belast met de uitvoer van het Sociaal Programma ‘Koopkrachtversterking’ bezig met training van personeel van wijkkantoren. (Foto's: Sozavo)


De fysieke registratie van het sociaal programma 'Koopkrachtversterking' in Para, Wanica en Saramacca vindt plaats op maandag 20 maart. Ruim 100 personeelsleden van de verschillende wijkkantoren van deze drie districten worden de komende 3 dagen getraind in het registratieproces van het koopkrachtversterkingsprogramma, welke inmiddels al in Paramaribo is opgestart.

De koopkrachtversterking van SRD 1.800 loopt vanaf januari dit jaar en zal aan eenieder die daarvoor rechtmatig in aanmerking komt, worden uitgekeerd en wel met terugwerkende kracht (twk). Personen die zich pas in maart hebben kunnen registreren zullen de uitkeringen van februari en januari van dit jaar dus ook ontvangen. Uiteindelijk moeten ruim 60.000 huishoudens hiermee geholpen worden, echter moet het aantoonbaar zijn dat ze SRD 6.000 of minder verdienen.

De registratie in Paramaribo is in volle gang.

Deze SRD1.800 is een tegemoetkoming van de overheid naar de samenleving toe, via dit Sociaal Programma worden zeven goederen en diensten gesubsidieerd t.w. brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten.

Vanaf de start van de registratie op 27 februari zijn er tot nu toe in totaal 19.917 registraties geweest waarvan 11.311 fysiek en 8.606 online registraties.

Online kan het formulier ook worden ingevuld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May